Ragnar Olsen

Forumsvar Lagt Inn

Viser 15 innlegg - 1 til 15 (av totalt 41)
 • Forfatter
  Innlegg
 • som svar til: Styret melder. #4859
  Ragnar Olsen
  Deltaker

  Møtet med BYM 17.jan gikk i dass. Vi var invitert til møte for å : Gjennomgå status og samarbeid om det videre arbeid.      De møtte til befaring om trefelling på Bogstad som det heller ikke kom noe uttav. eneste positive utfall var et bilde som Anders tok!

  Vi jobber videre. Ny målsetting: Vårt mål er å komme i mål !!

  som svar til: medlemskap #4858
  Ragnar Olsen
  Deltaker

  Ta direkte kontakt, se listen «Kontakter» . Forum egner seg ikke.

  som svar til: Styret melder. #4810
  Ragnar Olsen
  Deltaker

  Arbeidsmøte hos Einar 14.12 om flyplasslokalisering. Vi ser nå på området hvor muddersekkene ligger som et interessant sted. Jeg har prøvefløyet på høydedraget påvestsiden av anlegget. Gressvokst, ganske flatt og med fri innflyging fra nord og syd – her over vannet. Bra luftrom. For å jobbe videre er det viktig/nødvendig at flere tar en tur bortom og vurderer det. Med eller uten fly . Håndstart. Området der sekkene ligger er også interessant, men krever en del trerydding mot syd. Jordene mellom Agro og Årnes P er også bra, men vi må leve med hestefolket som naboer der. Det er negativt. Og Agro kan bli utvidet. Vi må ha med oss NLF  og OIK i det videre arbeidet. Møte med BYM 17.01.18.

   

   

  som svar til: Styret melder. #4809
  Ragnar Olsen
  Deltaker

  > > Flere må prøvefly der og melde inntrykk og komme med forslag til baneplassering. Selv mener jeg det den litt høyere gressbevokste ryggen mot vest er velegnet. Fri innflyging over Bogstadvannet, N – S baneretning og god avstand til grantrærne mot vest. Det bør også gå bra å legge banen der muddersekkene er, men da må en del trær mot syd fjernes. Prøvefly med håndstart fly, det høye gresset er mykt og fint å lande i. Vi skal ha befaring med BYM 17. januar kl 14 på Bogstad, da skal vi snakke om denne saken samt våre ønsker om trefelling rundt det feltet vi bruker nå. Noter! Vi vil også vise oss frem i luften.

  som svar til: Styret melder. #4808
  Ragnar Olsen
  Deltaker

  Hei, følger oppmed inntrykk fra prøveflyging ved muddersekkfeltet, grei adkomst fra kjørevei 100m nordover fra P. Jeg gikk ut i det høye gresset som ligger litt høyt og fløy derfra. Sola stod lavt, kl 12, og luftrommet nord og øst er fritt og romslig. Mot syd blir det å fly over vannet, vestover er det grantrær men greit å fly i høyden. Det ligger en grå villa mot NØ som vi få på vår side. Innflyging ble bare gjort fra nord pga sola, jordet der som skråner oppover er ikke noe problem. Vurdering; dette kan bli BRA!  Fortsettes> >

   

  som svar til: Styret melder. #4780
  Ragnar Olsen
  Deltaker

  Hei, takk for at du følger forumet. Som du vet har vi pålagt oss selv restriksjoner; kommer det ryttere skal flyene stå på bakken. Advokaten tar ikke dette tema opp, klagegrunnlaget at hestene blir forstyrret er ikke lenger tilstede. Det er lovligheten i at det er anlagt en idrettsplass som hun henger seg på. Dette anser vi å være kommunens sak og henviser dit. Vi er invitert til BYM 7. Des. for å diskutere saken. NLF blir med. Mer om dette på møtet 30.      Ragnar.

  som svar til: Styret melder. #4747
  Ragnar Olsen
  Deltaker

  Jeg prøver igjen, er det noen som leser FORUM? Ikke klag hvis du synes du ikke blir informert, her er det mye viktig stoff. 1.11 fikk vi brev fra advokaten til N. Tangen gård og så er katta ute av sekken. Nå blir det advokatmat og mye bry for styret. Det jeg ønsker er at flere engasjerer seg i det som foregår, følger med og kommer med innspill. Vi er for få som er aktive i denne viktige saken. Kom igjen –  dette er fersk stoff som etterhvert blir lagt ut. Har du noe å tilføre er adressen styre@flystua.no

  som svar til: Prøveflyging på den nye FLYPLASSEN VÅR. #4710
  Ragnar Olsen
  Deltaker

  Hei. Er nå satt opp med ny Spektrum DX9 0g har logget 20 turer på flyplassen vår. Ikke så gæern turbulence bare du kommer opp litt i høyden når det blåser. Gutta holder banen fin, litt ujevn overfl. men det ordner vi til våren. Vi har fått et par klagebrev fra hestefolket, vi svarer på en pen og høflig måte, slik som de skriver. Det går på uro om hvorledes hestene kan reagere på syn og lyd av flyene. Vi har innhentet faglige råd og det er at hester venner seg til mye. De brukes jo i politiet og tidligere i kriger/kavaleriet. Dette går seg til. Vi tar hensyn og fortsetter å fly. Sjekket nå NLF/Googles flyplassliste, vi er oppført med to plasser, Styggedalen (Bogstad) og Tangen. Ikke dårlig vi har to steder vi kan fly! Styggedalen skal vi holde i hevd med gressklipping neste år. Det vi har det har vi. Kom og fly, avtal støymåling med Jørn Eide. Han har apparatet og liker å fly tidlig på dagen. Da treffer du ham som regel. Ingen flyging med fly som ikke er støymålt og godkjent – max 80 dBA på seks meters avstand og ingen høyturtallsmotorer!

  som svar til: Styret melder. #4703
  Ragnar Olsen
  Deltaker

  Hvor mange er det som leser det som legges ut på FORUM?      Det skulle jeg gjerne vite !  Frode har for lang tid siden meldt at han står året ut som Wbmaster = den som styrer de viktige ting som legges it på hjs.  ArneH har gjort en kjempejobb som W’s assistent ved siden av sekretær/arkivar jobben som også er krevende. Vi har nå avertert og fått en kandidat til Webmaster jobben – Ole Kristian Losvik har meldt seg og er i kontakt med Frode for å overta. Vi er så glade! Hjs er god men kan bli enda bedre, tenk over hva DU vil at den skal bli. Med en ny mann ved roret er dette helt åpent. Ole K. stiller 26. Okt. Og da kan du fremføre dine ønsker. Vi skal også kjøre selvproduserte videoer og bilder på skjermen, sett igang og samle og redigere det du vil vi skal se på, alle har kamera med seg idag, ingen unskydning for å ikke ha noe vi alle kan se på og kanskje beundre. Og tenk på fane konkurransen, vi må jo gjøre klubben vår synlig !

  som svar til: Styret melder. #4667
  Ragnar Olsen
  Deltaker

  Neste oppslag:   Høstens første innendørsmøte blir på vårt faste lokale HOVSTUA 28. Sept.  Foruten vårt faste programpunkt info om Flyplassen har vi pilotenes beretninger om sine luftferder ut fra denne lokaliteten og deres vurderinger. Videre skal vi ha presentasjon av nye, og noen gamle fly. Vi skal også forsøke oss med litt omsetning av fly og andre godsaker.. Har du noe å selge så kommer du med det. Det er fritt fram å donere flyene til klubben som da får pengene i kassa.                    Og vi inviterer spesielt vår nye medlemmer – kom og hils på oss !

  som svar til: Styret melder. #4666
  Ragnar Olsen
  Deltaker

  Referat fra årets siste utemøte 31. august. En trist dag med småregn hele tiden og møtet regnet vel egentlig bort. Men det var noen som stilte opp og det ble fløyet i dempet aftensol. Vi fikk også informert om saker og ting. Det går brev til BYM om evt. bane endring til 320 grader, da MÅ de tre trærne i nord bort og så får vi se hva svaret blir. Skal vi bli på  den banen vi har er et alternativ kortere og bredere bane. Følg med. Instruks om hvordan vi skal håndtere klagere kommer også. Flyplassen vår SKAL brukes og det gledelige er at meningen om den blir stadig mer positiv. Stå på gamle ørner og vi inviterer våre nye til å besøke oss. Hvor er dere?  Høstens medlemsmøter? Se neste oppslag.

  som svar til: Styret melder. #4616
  Ragnar Olsen
  Deltaker

  Tangen modellflyplass, klage fra agrofeltet på overflyging !  Slike kan vi dårlig tåle og derfor er det nå fra 04. Aug FORBUDT å fly over dette.   Flyplassen ligger der det var mulig å få den, vi må bare innrette oss deretter. Legg baseleg innenfor bekken i nord om forholdene ikke tillater landing fra syd. Er det hester på veien, hold flyet høyt og unna dem.      MÅ du lande – sett heller flyet ned i åkeren i god avstand fra disse. Uansett, hester i nærheten – ingen take off.

  som svar til: Prøveflyging på den nye FLYPLASSEN VÅR. #4615
  Ragnar Olsen
  Deltaker

  Nå er vi på nyklippet gress 02.08. Skulle fly Fury, men radio snags. Fikk ikke satt opp til rekkevidde sjekk og det var både røde og grønne varselblink. Observerte 4 ryttere som kom på veien og et par tok stien vestover langs bekken. Vær OBS på disse.

  som svar til: Styret melder. #4596
  Ragnar Olsen
  Deltaker

  Det BLE fly å se i luften over flyplassen vår! JørnR fikk gleden av å være den Første og så fulgte Terje og ArneS. Skyet, opphold og vindstille. Enighet om at dette blir et godt sted å være. Prøveflyging vil vi fortsette med utover sommeren/høsten. Pilotkrav A eller Flyplasskort, medlemskap i Flystua selvsagt, krav til fly: støymålt og godkjent i klubben. Vi har støymåler og den blir tatt med til Tangen. Du kan også avtale støymåling med Anders. Vi skal begynne pent og rolig. Flyplass reglementet er nå vedtatt av styret, det blir slått opp på plassen og det skal følges av alle. God flytur og happy landings!

  som svar til: Styret melder. #4595
  Ragnar Olsen
  Deltaker

  Værmeldingen er ikke så ille så det blir møte og prøveflyging på Tangen modellflyplass 27. juli kl 18. Møt opp !!

  Dett har vi ventet på lenge !

  Mvh Ragnar

Viser 15 innlegg - 1 til 15 (av totalt 41)