Styret melder.

Forsiden Forum Administrativt Styret melder.

Viser 15 innlegg - 1 til 15 (av totalt 35)
 • Forfatter
  Innlegg
 • #3809
  Ragnar Olsen
  Deltaker

  Inge Kristoffersen i BYM, også bestyrer på Bogstad informerte 27.06:

  Tangen feltet er klarert av Landbruksavdelingen og det står nå på entreprenøren som skal gjøre jobben. Sannsynligvis ikke før ferien.

   

   

  #3876
  Ragnar Olsen
  Deltaker

  Hei alle sammen!

  Sommerdvalen er over og høsten er en fin periode for flyging på fine dager og møte- og byggeaktiviteter på dårlig vær dager. Desverre regnet årets siste utemøte 25.08 bort, men jeg tar meg en tur til Bogstad kl 18 både 1. og 2. Sept. om været samarbeider. Vi har litt av hvert å informere om, ikke minst om flyplassprosjektet. Hittil har det vært stille, men vi har i allefall våre saker  på gang med at bemanning av Flyplassgruppen nå kommer på plass. Purring på kommunen er snart underveis og NLF tilbyr sin bistand. Vi holder også på med en orientering om Flystua, målgruppen er de over 50 mevdlemmer vi har fått de siste to år som vi knapt kjenner. Mye info der som selvsagt går ut til samtlige.<b> Vi er nå 84 medlemmer! </b> Dere bør gå inn på  nlf.no – aktiviteter; veldig mye som foregår over hele landet i september, ikke minst første weekend. Fyll opp en bil og gjør dere kjent med hobby kollegaer! Første innemøte 29.09 og det blir auksjon! Og dere som er størrelse L kan sikre dere klubbjakker på utsalg, caps er justerbare og passer alle. Noen som vil bestille i andre størrelser? Og glem ikke Familyfun på Ekeberg 16.09, vi gjør så gjerne klubben vår kjent!

  Vennlig hilsen Ragnar

   

   

  #3992
  Ragnar Olsen
  Deltaker

  Hei,

  Vårt ærverdige medlem Gustaf er rekonvalesent på Tåsen helseheim , Vinkelveien 7 rom 509 etter lårbrennsbrudd ved innendørsflyging i Lommedalshallen. Kom ikke å si at det ikke er risikoidrett vi driver! Jeg besøkt ham igår med blomster fra klubben, det går fint fremover og han har humøret, tar gjerne imot besøk mellom kl 14 og 16.    906 95 932 om du vil ringe.  Jeg hilser så mye fra ham.

  Mvh Ragnar

   

   

  #4209
  Ragnar Olsen
  Deltaker

  Flystua er 10 år i juni  !  Og vi har tenkt å lage en liten jubileumsbok.

  Arne Husby har tatt på seg å samle stoffet, men nå er han blitt kallet inn til en helsebehandling han har ventet på og vi må få en vikar for ham.

  Noen som melder seg til oppgaven? Ta kontakt med  ArneH eller Arne Simonsen. Og kan du ikke stille kan du vel skrive litt om det du har vært med i vår klubbverden og gjerne sende noen bilder!

  Med vennlig hilsen Ragnar

  #4258
  Ragnar Olsen
  Deltaker

  Hei,

  Jeg vil ønske alle en riktig GOD PÅSKE, fly som ørner!

  Etter påske kommer vi til å organisere støymåling av flyene våre for å fastlegge støygrenser på den nye flyplassen som vi håper – regner med  å kunne ta i bruk midtsommers.

  Med et definert max støynivå kommer vi nok ikke unna å innføre et registrerings system for flyene som skal brukes der. Kom med forslag om hvordan vi kan få til en enkel og grei ordning.

  Med påskehilsen  Ragnar

   

   

   

   

  #4380
  Ragnar Olsen
  Deltaker

  Hei.

  Det er nå straks 47 timer til vårt april klubbmøte på Hovstua. Møtet er viktig og det er forberedelser til opparbeidelse av flyplassen som er det sentrale emnet. Vi ønsker å trekke flest mulig av våre aktive medlemmer inn som engasjerte deltakere og dette er en god anledning til å komme med dine synspunkter og forslag. Vi har jobbet med dette prosjektet siden 2012 og det er nå det skjer – endelig! Møt opp!   Mingletimen fra kl 18 til 19 er heller ikke å forakte.

  Vi sees og snakkes   Ragnar

  #4412
  Ragnar Olsen
  Deltaker

  Hei. De 12 «faste» deltagerene stilte opp på klubbmøtet 27. april og referat legges ut. Hvor i all verden ble det av de øvrige 61 medlemmene vi har?  Nå står vi foran «gjennombruddet» i klubbdriften vår; vi får flyplass gratis av Oslo kommune!  Er det ikke interessant å få oppdatert info?      Vi får utfordringen å opparbeide og drifte den på en god måte så vi sikrer oss en langsiktig bruksavtale. Uten en engasjert gjeng modellflygere vil vi ikke komme i mål. Og vi har behov for å utvide den gjengen = Promotering og rekruttering. Se klubbmøtereferatet. Still opp!   Sannsynligheten for at vi får god tilgang av piloter som gjerne vil fly på stripa vår når den er oppe og står må vi regne med som stor. Gratispassasjerer er det aldri mangel på.  Men vi skulle jo gjerne ha tilgang på nye krefter, ikke minst yngre som kan og vil drive den flotte klubben vår videre. Det er tross alt noe som heter livets gang uten å utdype dette. Kanskje kommer en og annen lysende stjerne?                      Vi snakket også litt om hjemmesiden. Det er åpenbart at den ikke er brukervennlig siden chattingen ikke foregår der det er tenkt, nemlig på Forumet. VI FLYR blir misbrukt. FB er som Anders sier en tidstyv og ingen løsning. En god hjemmeside er alfa og omega for en aktiv klubb og vi er flere som synes vårt opplegg hos Domeneshop fungerer dårlig. Den krever bl.a. En innsiktsfull Webmaster og det er krevende å finne. Frode har gjort og gjør en kjempejobb men er en meget opptatt mann for tiden. Vi vil se etter et annet opplegg som er enkelt å sette seg inn i og administrere. Her kan alle bidra med forslag så kan vi ta en beslutning på årsmøtet. Men inntil videre bruker vi hjemmesiden vår og det er her på Forum vi diskuterer. Ut å fly – aldri sur ( nei, den rimet ikke!)

  #4433
  Ragnar Olsen
  Deltaker

  Flyplassen – progress rapport.

  Jordet er harvet og befaring og merking av stripa vil bli gjort nå gjødsling  er utført og grunnen tørket opp rundt 20 mai. Det blir behov for finpussing, det ligger en del stein og annet som må fjernes. Vi vil jo ha en srøken plen !     Det blir behov for dugnadsinnsatser – se over haveredskapen din og rydd plass på tidsskjemaet i slutten måneden! Følg med på denne tråden i Forum, her kommer løpende info.

  Mvh Ragnar

  #4434
  Ragnar Olsen
  Deltaker

  Kontrollert luftrom over Oslo, TMA.

  Dette vil ikke ha særlig betydning for oss. Nedre grense (gulvet) er 3000 fot, ca 1000 meter over MSL = moh i våre aktuelle flyområder. Seilfly som stiger høyere må være klar over at da entrer man kontrollert luftrom klasse C som har separasjon mellom VFR og IFR flytrafikk. Formelt skal man da rapportere posisjon og høyde til ATC, forholde seg til klarering og fortrinnsvis ha transponder.  Ikke så enkelt!  Vi er trygge hvis alle holder seg under 850 meter over bakken i Sørkedalen

  #4435
  Lucas Hofman
  Deltaker

  På Ølstad MFK måler vi alle fly. Der er det IMAC (2,7m fly på 12-15S) fly og vi har naboen som klager. Resultater går i en perm som er i klipperboden. Der er det 15 active medlemmer so vi kjenner flyene og vet stortsett om de er målt.

  Systemet bygger på tillit, dvs. at noen sier at mann har endret motor/propell og flyet må måles på nytt. Det ser ut at det funker.

  Om det er mange modeller kan man sette en lite klistermerke på insiden med dato den ble målt på. Den datoen kan lett sjekkes mot permen.

  Lucas

  #4437
  Ragnar Olsen
  Deltaker

  Lucas.

  Takk for info. Vi er i søkefasen mht å finne en håndterbar måte å sikre at vi flyr på Tangen uten støyklager. Det overordentlige er at vi skal bare fly støysvake elektrofly der. Men vi må også ha et definert målt støynivå som en referanse og har etter målinger falt ned på 80 dBA på avstand 6 meter. Så skal vi bruke de neste tå månedene til å finpusse konseptet.

  Mvh Ragnar

  #4500
  Ragnar Olsen
  Deltaker

  Det ser ut til å bli en fin dag på Kjeller! Har tenkt at vi som stiller der på søndag samles til et uformelt møte, det er jo mye som skjer i klubben fremover. Møtepunkt er CF104 kl 1405. Ta gjerne på klubbjakker, det gjør jeg. ArneH sitter på med meg, er det noen andre som samkjører?

  Vi sees, Ragnar

  #4513
  Ragnar Olsen
  Deltaker

  25. mai. Inspiserte Tangen, beinhard leire med stor og små stein og gresset har begynt å spire. Det er pløiet og harvet helt inntil veien.            Det bør bli full rulle etter helgen.

  #4527
  Ragnar Olsen
  Deltaker

  Stor nyhet; rullebanen 70 x 15 meter for flyplassen vår er målt opp, merket og godkjent av Inge Kristoffersen. Flyplassreglementet er også godkjent. Det vil nå bli sådd og vi kommer tilbake på dugnadsinfo når tiden er inne. Depot vil bli langs Tangenveien og det blir knapt med bil-parkeringsplasser foreløpig. Inntil videre; INGEN TRÅKK I ÅKEREN, dette gjelder for alle unntatt dugnadsgjengen.

  #4529
  Ragnar Olsen
  Deltaker

  Vår nåværende gressklipper er historie. Kjeltringer med boltesaks har bemektiget seg vår kjettinglåste redskap. Dett var dett. Klubben er som kjent selvassurandør her.  Vi kjører videre.

Viser 15 innlegg - 1 til 15 (av totalt 35)
 • Du må være innlogget for å svare på dette emnet.