BULLETIN NR 4 FRA SKOLESJEFEN

Forsiden Forum Teknisk BULLETIN NR 4 FRA SKOLESJEFEN

Merket: 

Viser 1 innlegg (av totalt 1)
 • Forfatter
  Innlegg
 • #3601
  torska
  Deltaker

  OPPLÆRING I FLYSTUA​
  TEKNISK BULLETIN FRA SKOLESJEFEN: TEMA FAILSAFE


  Jo, dronefolket har noen ekstra knep! Men hvem vet – om et år eller så……. ;-=))

  FAILSAFE oppstår når mottageren i flyet ikke lenger tar inn signalene fra senderen. Da henter mottageren fram instrukser som du har lagt inn og som er lagret i mottagerens firmware.

  Når gjorde du det?

  For Spektrum skjer det ved BINDING, altså det første du gjør når du setter opp en modell. IKKE GLEM at binding også er det siste du gjør, når du setter opp en modell! REBINDING. Hvorfor? Etter Binding må man ofte snu servoretninger, sentrering mm. Ved Failsafe er det da de gamle, feilverdiene som er lagret, og throttle, balanseror, høyderor vil gå til feil posisjoner! Så husk å gjøre Binding som siste sjekk når alt er satt opp – altså REBINDING!

  Spektrum har 3 forskjellige metoder for Failsafe, avhengig av mottager type. Den enkleste, SmartSafe Failsafe, setter throttle kanalen til STOPP og fjerner signaler til alle andre kanaler, altså myke ror.

  Den andre, Hold Last Command Failsafe, setter throttle kanalen til STOPP. Alle de andre kanalene er aktive og servoene beholder en fortsettelse av den siste posisjon de hadde. Det kan altså skje med flyet i uheldige posisjoner!

  Den tredje, PRESET FAILSAFE, skjer ikke automatisk som de to første. Den krever en aktiv innsats fra deg og må gjøres etter at REBINDING er gjort. Du starter ved å slå av senderen, setter inn bind pluggen og slår på mottageren. Når den oransje LED blinker, tar du ut bind pluggen. Blinkingen fortsetter. Med avslått sender setter du brytere og stikker i den posisjon du tror er tryggest for flyet. Nå slår du på senderen, og programmet er memorert når blinkingen slutter og LED lyser fast.

  TEST AV FAILSAFE

  Når hele oppsettet er fullført og modellen er flyklar, setter du throttle til 1/4 gass og slår av senderen. Motoren stanser. VIKTIG Slår du på senderen (når signalbruddet avsluttes), vil ikke motoren starte igjen før du drar stikka til stoppstilling. Bruker du Preset Failsafe, sjekker du at rorfunksjoner stemmer med det du la inn. Hold modellen fast for sikkerhets skyld og se opp for propellen.

  Andre RC fabrikat har sine egne failsafe metoder, og du må lese manualen.

Viser 1 innlegg (av totalt 1)
 • Du må være innlogget for å svare på dette emnet.