RAGNAR OLSEN 1933 – 2024

Vi har fått den triste nyheten om at Ragnar Olsen har gått bort. Ragnar var et av Flystuas mest sentrale medlemmer og leder av klubben i mange år, frem til 2018. Ragnar var sprek og aktiv helt til det siste, og var på isen på Bogstad og fløy senest forrige søndag, tre dager før han gikk bort.

Ragnar var født 15. mars 1933. Han begynte karrieren som flymekaniker, men tok Flyskolen og ble jagerflyver i Luftforsvaret. Der fløy han F-84 Thunderjet og F-86K Sabre. Etter hvert gikk han over til SAS og fløy Metropolitan, Caravelle, DC-8, DC-9 og Airbus A300, i mange år som kaptein. Han begynte i tidlig ungdom med modellfly, og hadde også mye erfaring med seilfly.

Ragnar var en kjernekar. Alltid hyggelig, snill, hjelpsom og kunnskapsrik. Han var en kreativ og dyktig konstruktør og bygger. Han ledet det krevende arbeidet med å skaffe Flystua en dedikert flyplass i Sørkedalen, og sørget også for å bedre forholdene for oss på fellesområdet på Bogstad. På klubbmøtene holdt han stadig interessante foredrag og innlegg.

Ragnar var uvanlig sprek og ungdommelig. Som 90-åring var det fortsatt full fart på slalåmski ned Wyllerløypa. Han beholdt «gutten» i seg hele livet.

Vi er mange som vil savne Ragnar dypt. Bjørn-Ove sendte en melding med følgende budskap, som det er lett å slutte seg til:

Nå må vi alle se mot våren og en ny flysesong, og minnes klubbens medlemmer som har gått ut av tiden. De minnes vi best ved å fortsette med vår flotte hobby, sammen i Flystua, ved å prate om de og minnes de gode stundene som vår flotte hobby gir, med glede, vennskap, samhold og respekt.

Ragnar; tusen takk for at vi fikk ha deg som venn.

På vegne av styret i Flystua,

Tom Venstad

Ragnar holder foredrag i Flystua om hans egenkonstruerte modell av F-86K Sabre, og hvordan det var å fly originalen.
Ragnar holder foredrag i Flystua om hans egenkonstruerte modell av F-86K Sabre, og hvordan det var å fly originalen.