Flystua på Frivillighetsfestivalen 11.08.

Tekst: Lasse Moer. Foto: Arne Simonsen, Bård Bjerke

Søndag 11. august var det igjen stand for Flystua på Frivillighetsfestivalen, nå lagt til den godt egnede Hovseterdalen. Vi hadde fått en god plassering og et stort telt der vi kunne vise frem en del av utvalget av modeller klubben har i – seilfly og motorfly.

Det var også en historisk «avdeling» med et ESA-byggesett og noe informasjonsmateriell for dette. Dette byggesettet representerer noe unikt i modellflysammenheng og har skapt mange gode mestringshistorier for de som er eldre modellflygere! Det kunne vise at det fremdeles er mulig å bygge noe slikt (den er kommet i salg igjen) er også en del av dette.

Resten av bordene ble brukt til et rekrutteringsfremmende tiltak; papirflybygging med tilhørende flyging i området utenfor. Da standen lå i ytterkant av standene var dette en spesielt gunstig plassering for flyvningen. Vekslende vær var det, men mange barn og ungdommer kom til standen, med ivrige foreldre som også kunne lære en del om modellfly og spesielt det å lage et papirfly til å sende opp med strikk; Strikky: http://folk.uio.no/lmoer/papirflyet_Strikky.pdf

Det ble en hyggelig dag, som ble avsluttet til de vakre tonene fra Oslo Filharmonien som var en del av festivalen med en gratis konsert fra en stor scene! Dette trakk en god del «ekstra» av store og små til festivalen! Håper det blir permanent sted for festivalen der i Hovseterdalen, slik at vi får et godt sted å drive rekruttering i årene fremover!

Stor takk til teamet som var med å bygge standen, og hjalp barn og ungdom som besøkte standen inn i til den varierte og spennende verden av modellfly!

Klikk på bildene for større utgave.